”Det är en gåta att västerlandet utplånar sig självt…”

”Det är en gåta att västerlandet utplånar sig självt…”

Einar Askestad är konservativ författare med rötter runt om i det gamla Europa. Han pekar på vikten av europeisk och svensk kultur och han ser bekymrat på hur politiska experiment – genom historien liksom idag – föröder fungerande samhällssystem. Den svenska kulturen och det svenska språket är hotade.

Annons

Askestad är flera gånger prisad av Svenska Akademien men har idag inte så höga tankar om denna institution. Inte bara efter den senaste skandalen – utan också för att vänstern har tagit över en viktig kulturinstitution, som gått från ”snille och smak till vänsternäste”. Det har skett en allmän fördumning i det svenska samhället där respekten för lärande har försvunnit, menar han.

Han funderar över västerlandets gåtfulla strävan att försöka utplåna sig självt. Varför river vi ned våra historiska arv. Tankar, samhällsskick, bebyggelse…? Vi har rivit ned och utplånat mycket av det våra förfäder har skapat. Idag angriper man annat än historiska byggnader – som könsroller. På dagis påtvingas våra barn dessa experiment. Svenska medias kulturredaktioner är en ”skam för Sverige”.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till hela samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!