Demonstrationer mot corona över hela världen i helgen

Demonstrationer mot corona över hela världen i helgen

I flera olika chattgrupper planeras nya systemkritiska demonstrationer över världen mot pandemilagarna. SVT har kartlagt orsaken till varför människor drivs ut på gator och torg för att demonstrera mot coronarestriktionerna. 

Annons

Imorgon lördag planeras det att hållas demonstrationer över hela världen mot pandemilagarna och restriktionerna. Däribland på flera platser i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Det är flera olika rörelser som planerar de nya demonstrationerna. De samlas och organiserar sig i Facebookgrupper, på Instagram och i chattar på Telegram.

Ett återkommande namn när SVT kartlägger dem som står bakom arrangemangen är World Freedom Alliance. Det är en internationell nybildad organisation på ungefär 40 personer, som utger sig för att ha hundratusentals följare.

Ordförande för både internationella World Fredoom Alliance, samt den svenska grenen Frihet Sverige, är Maneka Helleberg.

– Ni behöver inte bli rädda nu, men vad jag har hört så kommer demonstrationen den 20e rikta sig mot olika medier, säger hon.

Påståendet om att man skulle rikta sig mot medier tar hon senare tillbaka i ett mejl till SVT.

Under en livestream som Maneka Helleberg håller i deltar en nordisk läkare som berättar hur hon slagits och eventuellt våldtagits av polis för att hon brutit mot restriktionerna. Därefter för hon ett resonemang om hur barn riskerar att dö av PCR-testerna som kan skada deras hjärnor. Och hur det bildas en livsfarlig svamp i munskydden som sakta kommer bryta ner kroppen.

Annons

Den digitala publiken hummar med och Maneka Helleberg tackar för att läkaren vågar berätta vad hon varit med om.

– Jag förstår inte hur man kan kalla oss konspirationsteoretiker när vi bara lägger fram fakta, säger Maneka Helleberg.

Hon lyfter tre saker.

– PCR-testerna är inte tillförlitliga, därför är inte statistiken tillförlitlig, därför är inte pandemilagar grundade och de gör mer skada än nytta.

– Vi ser också studier där man tydligt ser att fler dör av vaccinet än vad det räddar.

Andreas Swedberg

Relaterat
”Rapportera dem som bryter mot Corona-restriktioner”

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!