Lagen gäller inte lika för alla…

Lagen gäller inte lika för alla…

Lagen slår olika beroende på vem du är. Har du goda kontakter i politik och media, går det lättare att få en snabbehandling av ditt ärende. Och aktivisterna håller tyst. Är du illa tåld av politiker och media kommer aktivisterna som ett brev på posten – och fallet drar ut på tiden. I åratal…

Annons

I fredags friades företagaren och jägaren Karl Hedin och fyra andra personer från misstankarna mot dem om att 2018 ha planerat att jaga varg. Men in i det sista klamrade sig åklagaren fast vid att försöka fälla Hedin. Det gick nu inte, eftersom åklagaren i stort sett inte hade något att gå på.

Ändå skulle han till varje pris driva fallet.

Idag meddelades, att förre justitiekanslern Göran Lambertz inte längre är misstänkt för den våldtäkt som skulle ha begåtts på julafton ifjol. Åklagaren meddelar att bevisningen inte räcker för fällande dom.

Och då lägger man – självklart – ned ärendet.

Det som tog nästan tre år i fallet med Karl Hedin, tog tre månader rörande Göran Lambertz. Karl Hedin satt häktad och fick schavottera i rätten i fångdräkt och handbojor. Skattemedia har knappt nämnt våldtäktsmisstanken mot Lambertz…

NB Nyhetsbyrån tycker, att det är rätt att Göran Lambertz frias. Räcker inte bevisen för åtal, skall man lägga ned. Däremot tycker vi att det är helt uppåt väggarna att man drog ut i tre år på processen mot Karl Hedin.

Lyckligtvis har vi (ännu) domstolar som dömer på korrekt grund och att Hedin frias var helt rätt och en lättnad för tilltron till rättsväsendet. Men vi konstaterar, tyvärr, att den likhet inför lagen vi har trott oss ha inte gäller längre. Aktivister inom rättsväsendet kan göra ditt liv surt, om de har ett horn i sidan till dig.

Annons

Jämför man fallen Hedin och Lambertz, blir det sorgligt uppenbart för alla och envar.

Christopher Jarnvall

 

Bild: Wikipedia

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!