”M borde rösta emot EU-budgeten”

”M borde rösta emot EU-budgeten”

Fredrik Schulte är riksdagsledamot för Moderaterna. Han skriver på sin Facebooksida, att partiet borde rösta ”nej” till EU:s budget idag. Istället för att – som kommer att ske – släppa igenom den:

Annons

”Jag var en av (mig veterligen) två moderata riksdagsledamöter som i somras argumenterade för att M skulle rösta nej till EU-uppgörelsen kring pandemi-krispaketet. Den åsikten står jag fast vid.

Denna massiva omfördelning av resurser där vi i Nordeuropa ska betala för misskötta sydeuropeiska länder är ohållbar. Det är samma form av grundtanke som vänstern i allmänhet driver: att de som sköter sig ska serva de som inte sköter sig.

Framförallt var detta inte tanken med EU-samarbetet. Hade vi 1994 fått veta att man årligen skulle behöva betala tusentals kr i skatt för att subventionera Italien och Grekland hade Sverige aldrig gått med i EU.

Argumenten för att inte stoppa detta har framförallt handlat om att priset skulle bli för högt för den svenska ställningen i EU. Konsekvensen kommer istället bli att det svenska förtroendet för EU skadas i grunden.

I det fall inget land tar UK:s roll som ”motvalls-kärring” mot de alltmer långtgående tendenserna till federalism i EU kommer vi få en reell Swexit debatt. På goda grunder.”

 

Bild: Facebook

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!