Välkomna åter till borgerligheten!

Välkomna åter till borgerligheten!

Igår återkom Liberalerna till den borgerliga sidan. Partiledaren Nyamko Sabunis linje – en borgerlig regering med stöd av SD – segrade. Och siffrorna var övertygande: 59 mot 31 i partirådet. 

Annons

Visserligen gnisslade en del av de mer namnkunnig vänsterliberalerna. Tidigare partiledaren Bengt Westerberg hotade att lämna partiet, men varför skulle han göra det? Nu har han i alla fall ett parti att vara med i. Alternativet hade varit att L tynade bort helt.

Westerberg – som demonstrativt reste sig ur studiosoffan valnatten 1991 när Ny Demokratis Ian och Bert kom och satte sig – regerade sedan i tre år med stöd av just nydemokraterna. Westerberg är en snackare, de tomma gesternas man.

Alternativet till gårdagens beslut hade varit ett imploderande parti som successivt inte bara blev alltmer ”rödlistat” utan helt hade försvunnit. Två tredjedelar av partirådet säkrade nu Liberalernas fortsatta existens. Chanserna att ta sig över spärren ökade markant.

Bra jobbat, Liberalerna! Välkomna åter till borgerligheten! Sluta nu med självskadebeteendet och börja äntligen jobba för att rädda Sverige från vänsterfördärvet!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!