Biståndsminister Olsson Fridh (MP): Vi bör skänka bort vårt vaccin

Biståndsminister Olsson Fridh (MP): Vi bör skänka bort vårt vaccin

Biståndsministern Per Olsson Fridh (MP) vill att Sverige är med och ger bort vaccin till andra länder efter det att man har vaccinerat riskgrupperna – men innan alla i Sverige har fått vaccin. Det rapporterar SVT.

”Det är viktigare att vi vaccinerar i hela världen, än att vi vaccinerar klart hela befolkningar i några delar av världen.” Det säger han.

Olsson Fridh säger, att regeringen jobbar för att EU-medlemmarna skall skänka doser till fattigare länder utanför Europa. Sverige har också ökat sitt bidrag till det globala vaccinsamarbetet Covax med 200 miljoner kronor.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!