Intern ilska i Centern mot Lööf: Vi känner oss lurade!

Intern ilska i Centern mot Lööf: Vi känner oss lurade!

Annie Lööfs utspel att hon vill sitta i regering med Socialdemokraterna – liksom även tidigare januariavtalet – har väckt ilska i partiet. Ungdomsförbundet CUF protesterade snabbt i mars. En del gamla medlemmar har lämnat partiet, andra säger offentligt, att de känner sig lurade.

Annons

CUF:s ordförande Ida Alterå sade redan i början av mars, att C och S står alldeles för långt från varandra. ”Det är inte aktuellt för oss (i CUF) att Centern skall sätta sig i en socialdemokratiskt ledd regering.” Det sade Alterå i SVT.

Centerpartisten i Östergötland Staffan Danielsson satt en gång i både riksdagen och partistyrelsen. Han lämnade för någon vecka sedan. Partiets migrationspolitik har stört Danielsson, men droppen var Lööfs invit till Löfven. Det berättade han för NB Nyhetsbyrån.

Helena Lundgren (C) i västerbottniska Vindeln ”hamnade i chocktillstånd” när Lööf öppnade för samarbete med S. Hon känner sig lurad och frågar retoriskt: ”Jag undrar – när fattade vi det här beslutet? Det skulle jag vilja veta…” Det säger hon i SvD.

Många är oroade över partiledningens tystnad och är bekymrade över att partiet är på väg vänsterut.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!