Idag är det Glad Påsk – i Svenska Kyrkan som den borde vara

Idag är det Glad Påsk – i Svenska Kyrkan som den borde vara

Jo, idag önskar man ”glad påsk”. Det är uppståndelsedagen. Långfredagen är sorgedagen – korsfästelsen. Och påskafton får man väl räkna som någon form av ”limbo”, en väntan på Påskdagen, som är glädjedagen i Kristenheten.

Annons

Och kyrkorna är faktiskt öppna idag. För besökare att sitta ned och stilla kontemplera, lyssna på musik eller tänka en stund.

Vi slipper någon feministisk vänsterpräst som bräker på om hur mycket hon avskyr Trump.

Och vi slipper lägga kollekt till förmån för något Israelfientligt Hamas-projekt i Gaza.

Idag kan vi bara vara i Svenska Kyrkan – som den borde vara.

Vi hoppas att många tar chansen och ser vad vår svenska kyrka faktiskt kan stå för. Stanna kvar eller kom tillbaka, ni som har lämnat. Hjälp oss att rösta bort vänstern i höst.

Vänstern har satt sina illröda klor i den svenska kulturens kanske viktigaste plattform. Vi andra lät det ske. Fattade som vanligt inte vad som höll på att hända medan vi jobbade ihop till skatter och vänsterfolkets löner.

Och nu sitter vi här – med marxister och islamistkramare från ärkebispen och nedåt.

Annons

Ut med dem i kyrkovalet i september!

Hoppsan, nu blev det visst litet polemik mitt i påskfriden… Men detta är ju en konservativ ledarsida, så det får vi väl alla tolerera…

Så: Glad Påsk till alla kristna Bröder och Systrar! Vi hoppas att ni får fira denna stora kristna högtid ifred, utan attacker och trakasserier. Men i dessa svarta tider av islamistisk aggression vet man aldrig…

Och Glad Påsk till er alla, hyggliga, sansade människor – vilken konfession ni än har: Kristna, judar, hinduer, buddister, muslimer…

Oavsett ni firar eller inte, hoppas vi att ni alla får leva i lugn och ro och arbeta i ert anletes svett som bra medborgare som bygger på Sverige.

Guds fred vare med er!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!