Forskare: Tydlig gemensam grund M-KD-SD för kriminalpolitik

Forskare: Tydlig gemensam grund M-KD-SD för kriminalpolitik

Tony Gustavsson är fil dr i idé- och lärdomshistoria vid Uppsala. Han har gått igenom motioner i riksdagen från M, KD och SD från de senaste sex åren och kommit fram till att det finns en tydlig gemensam grund hos de tre partierna vad det gäller kriminalpolitiken.

Annons

Gustavsson menar, att det borde vara intressant för media ich opinion att titta på det konservativa block som nu faktiskt finns – för första gången på hundra år. Här finns en grund att bygga på – sedan får man ju se hur partitaktiska hänsyn spelar in.

SD har en del att vinna på att titta på hur både KD och M lägger upp sina motioner. KD har litet mer känsloaspekter, M är väl rutinerade eftersom de har längst erfarenhet. Men SD är litet tuffare och lyfter också fram exempel från utlandet, vilket de andra inte gör. Det är därför också intressant att studera SD:s motioner, menar Tony Gustavsson.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna på hela samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!