Federley (C) ställer upp i kyrkovalet – gör politisk comeback

Federley (C) ställer upp i kyrkovalet – gör politisk comeback

Fredrik Federley ger sig åter in i politiken och ställer upp i kyrkovalet. Den tidigare EU-parlamentarikern Fredrick Federley (C) lämnade politiken när det blev känt att hans tidigare sambo dömts för flera grova sexuella övergrepp mot barn. Det skriver SVT.

Annons

Det har gått fyra månader sedan Fredrick Federley lämnade alla sina politiska uppdrag för Centerpartiet och i Europaparlamentet.  

Skandalen briserade när det uppdagades att han i flera månader känt till att hans före detta sambo blivit dömd för ett allvarligt brott, utan att agera eller berätta för sitt parti. 

När Fredrick Federley gästade programmet Carina Bergfeldt för några veckor sedan öppnade han för en politisk comeback i framtiden. 

– Jag är ett politiskt djur, ganska utpräglat och har lagt mitt liv åt detta. Men är jag beredd att ge mig in i det här nu? Jag måste vara mer hel och mer stark först och jag behöver något mer tid för att ens tänka i de banorna, sade han då.  

Nu berättar den tidigare EU-parlamentarikern att han ställer upp i kyrkovalet i hemkommunen Gagnef i höst. 

– Jag vill ge tillbaka av det engagemang jag har känt från kyrkan när jag har mått väldigt dåligt, säger han till radiokanalen. 

Andreas Swedberg

Annons

Relaterat
Höstens ödesval för Svenska kyrkan – kristna eller marxister i förbund med islamister?

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!