Vi skall aldrig glömma den 7 april 2017!

Vi skall aldrig glömma den 7 april 2017!

Eftermiddagen den 7 april 2017: Alla minns nog exakt vad de gjorde eller var de befann sig när de förfärliga nyheterna om terrorattentatet på Drottninggatan i Stockholm kavlades ut. Vi skall aldrig glömma den dagen – men tyvärr har inte mycket hänt sedan dess…

Annons

Delar av NB Nyhetsbyråns redaktion befann sig i Wien i Österrike – där för övrigt ett annat bestialiskt terrordåd utspelade sig i höstas. Betydligt mer beslutsamt uppföljt av österrikarna än vi såg svenskarna agera efter Akilovs mördande framfart i Stockholm.

I Sverige blev det mest handhjärtan och ”kärleksmanifestationer” i en enda lång radda av svensk dumnaivitet och självskadebeteende.

Den 8 april 2017 var media i Österrike fulla av rapporter från Stockholm. Man plockade in nyheter från riktiga journalister, utrikeskorrespondenter som talade och skrev i klartext. Och tidigt såg vi islamistkopplingar, något som var hart när omöjligt att få svenska mainstream-murvlar att haspla ur sig.

Och Akilov – uzbeken som uppehöll sig illegalt i Sverige, jobbade svart hos pajasen Özz Nûjen (och hans svåger) på Gotland och borde ha utvisats redan hösten 2016 – var snabbare känd i utländska media än i svenska.

Men vad har hänt sedan dess? Ja, polisen – framför allt Säpo – har nog blivit mer misstänksam och effektiv. Alldeles före Påsk plockades två afghaner in misstänkta för att ha förberett terrorbrott i Stockholms-området. Och före dem en uppsjö av misstänkta, som har rört sig helt fritt i Sverige.

En handfull illasinnade imamer, som anses utgöra ett hot mot Sveriges säkerhet, sattes i förvar – och släpptes. Eftersom ”humanitära skäl” förhindrar att de utvisas. Så vi blir sittande med dem.

Ja, jisses… Listan på rötägg som utgör en livsfara för Sverige och vanliga hyggliga svenska medborgare kan göras hur lång som helst. Det dräller nämligen fortfarande av illegala migranter i vårt land.

Annons

Sverige har inte lärt sig ett smack, vågar vi påstå. Jo, polisen har nog gjort det. Men eftersom vår lagstiftning är så hopplöst tandlös, spelar det inte så stor roll.

Och av de närmare en halv miljon migranter som har kommit till Sverige sedan våren 2017 kan vi bara gissa hur många som vill spränga oss i luften, skära halsen av oss eller meja ned oss på en gågata med hjälp av en lastbil.

Det är bara att söka skydd när det smäller – för det lär det göra igen, förr eller senare. Minns att vänsterregeringens senfärdighet är yttersta orsaken. Och glöm aldrig offren på Drottninggatan den 7 april 2017.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!