”Fängsla återvändande IS-terrorister och släng ut dem ur Sverige”

”Fängsla återvändande IS-terrorister och släng ut dem ur Sverige”

IS-kvinnorna har visat att de avskyr svenska värderingar. Sveriges långtgående rättigheter skall därför inte gälla dem. Genom sitt agerande har de förbrukat sin rätt till dessa rättigheter – för all framtid. Det skriver Filip Haugland (KD), riksdagskandidat 2022, och Denisé Cassel (KD), 1:a vice kommunstyrelseordförande och kommunalråd i Linköping. Inlägget var ursprungligen publicerat i Expressen.

Annons

”I ruinerna av den så kallade Islamiska statens (IS) kalifat vittnar lemlästade kroppar i Syrien, Europa och på andra håll om terrorsektens fortsatta förmåga till vansinnesdåd. De IS-mördare som nu återvänder utgör en säkerhetsutmaning utan motstycke, som måste mötas med krafttag.

Det gäller även deras fruar, som i allra högsta grad ska betraktas som medskyldiga. Ska dessa kvinnor prompt återvända till Sverige, vilket i grunden är en mycket dålig idé, så måste straffen för deras avskyvärda brott skärpas avsevärt. Och det fort.

I en vettig värld hade IS aldrig tillåtits se dagens ljus. I en vettig värld hade terrorsektens halshuggningar, våldtäkter, terrorattacker och folkmord varit dåliga skämt. Men deras vedervärdiga handlingar är dessvärre högst verkliga.

I ett sansat Sverige hade återvändarnas brott inte varit föremål för diskussion. I ett sansat Sverige hade nämligen allt samröre med IS – från finansiering till matlagning till allsköns övergrepp – varit belagt med betydligt strängare straff än dagens maximalt sex års fängelse. I ett sansat Sverige hade de svenska medborgare som lämnat landet för att strida för, eller på annat sätt hjälpa IS, stämplats som landsförrädare och aldrig tillåtits sätta sin fot på svensk mark igen.

Att man inte direkt deltagit i IS folkmord, utan ”endast” skött marklogistiken i det så kallade kalifatet, får aldrig bli en ursäkt.

Samtidigt måste vi inse att vissa IS-mördare och deras mordiska fruar kommer att återvända till Sverige. I de fallen måste politiken vara glasklar: hårda straff ska utmätas.

Sverige är och ska fortsatt vara ett välkomnande land för den som behöver skydd och den som förtjänar det. Men det ska inte vara ett naivt och slapphänt land, såsom vänstern vill. Långtgående rättigheter ska finnas för den som lever upp till sina skyldigheter. Långtgående rättigheter ska finnas för den som accepterar och respekterar den svenska demokratin, följer våra lagar och regler, och står upp för frihet, jämlikhet och medmänsklighet.

Annons

IS-kvinnorna har genom sina handlingar visat att de skyr dessa värderingar. Således varken kan eller ska Sveriges långtgående rättigheter gälla dem. Nej, genom sitt agerande har de förbrukat sin rätt till dessa rättigheter – för all framtid.

Sveriges varma famn ska inte stå öppen för dem som hatar och hotar den svenska demokratin och dess själva kärna: rättsstaten. Straffrihet ska inte gälla för Nineveslättens och Stockholms bödlar, eller för deras fruar. För oss kristdemokrater är det därför – som tidigare uttryckt i Svenska Dagbladet – en självklarhet att misstänkta folkmördare och terrorister och deras medlöpare snarast prövas i en särskild, internationell tribunal.

Döms de där för brott mot folkrätten så ska de av dem som har dubbelt och svenskt medborgarskap omedelbart och oåterkalleligen fråntas detta, och utvisas på livstid. Samma öde ska gå till mötes de IS-mördare som lyckats återvända till Sverige och döms för landsförräderi.

För att komma åt IS-kvinnorna så ska allt samröre med terrororganisationer beläggas med avsevärt strängare straff än i dag. Detta både genom kännbara straffskärpningar och livstids utvisning av dem som har dubbelt medborgarskap eller inte är svenska medborgare.

Att man inte direkt deltagit i IS folkmord, utan ”endast” skött marklogistiken i det så kallade kalifatet, får aldrig bli en ursäkt för straffrihet. Har man frivilligt levt tillsammans med IS-mördare så får det inte gå obemärkt förbi. Har man, om än så bara indirekt, bidragit till terrorsektens mördarkampanjer så måste det få konsekvenser.

Har man sådana kopplingar så är man ett högst reellt hot mot Sverige. Enligt Nationellt centrum för terrorhotbedömning (NCT) utgör den islamiskt motiverade terrorismen i dag också ett av de största säkerhetspolitiska hoten mot vårt land. Terrordåden i Stockholm 2017 och 2010 förkroppsligar detta hot. Hedersförtrycket i våra förorter är inget påhitt. Judehatet är mer levande än på länge.

För oss är kampen mot islamismen en kamp om värderingar. Ytterst handlar den kampen om försvaret av det okränkbara människovärdet och skyddet av vår demokrati, frihet och trygghet. Islamismen och dess medlöpare, inklusive IS-kvinnorna, har inte i Sverige att göra.”

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!