Hårdrockaren som gick från vänster till höger

Hårdrockaren som gick från vänster till höger

Mats ”Mappe” Björkman började som punkare, har gjort en lång karriär som hårdrockare – doom-rockare – i bandet Candlemass och är numera även krogägare på Södermalm. Han har gjort en politisk resa från vänster till höger – gått från anarki och kaos till ordning och reda, som vi skämtar om. Det blev ett spännande samtal om musik, politik och samhälle.

Annons

Björkman startade sin musikkarriär i början av 1980-talet och under åren har bandet Candlemass slagit både härhemma och internationellt. De har fått flera priser genom åren och nyligen även spelat in musik tillsammans med Black Sabbaths gitarrist. Vi pratar om inspiratörerna – 1970-talets storheter som Deep Purple och Status Quo, men också Ramones och Sex Pistols.

Så kommer vi in på beröringsskräcken inom politiken. Varför skulle man inte kunna vara höger och konservativ som kulturperson?! Vad är det för konstig åsiktsregistrering vänstern sysslar med i vårt demokratiska samhälle??? Denna gång blev det ett litet annorlunda – men mycket intressant – samtal om det mesta med en av den svenska hårdrockens stora.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna på hela samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!