S-ledningen i Norrköping agerar ”maktfullkomligt och farsartat”

S-ledningen i Norrköping agerar ”maktfullkomligt och farsartat”

Den socialdemokratiska ledningen i Norrköping hanterar intresserade företagare i kommunen på ett maktfullkomligt och närmast farsartat sätt. Det har entreprenören Niclas Adler, som för några år sidan köpte Marviken ute på Vikbolandet, fått erfara.

Annons

Efter det att den S-ledda kommunledningen först hade uttalat sig positiv till Adlers projekt att bygga upp en skärgårdsstad, tvärvände man. NB Nyhetsbyrån skrev om detta för ett par veckor sedan.

Niclas Adler har sedan i höstas försökt att få ett svar från kommunstyrelsens socialdemokratiske ordförande – först Lars Stjernkvist, sedan dennes efterträdare Olle Vikmång. Men något svar fick han inte över huvud taget, trots de investeringar han hade gjort efter tidigare positiv dialog.

Den 29 mars lämnade Niclas Adler och hans företag in en stämningsansökan mot Norrköpings kommun. Den 8 april svarade så – till slut – kommunstyrelsens nuvarande ordförande Olle Vikmång (S). Han hänvisade då till kommunens (odefinierade) försäkringsbolag och ett (odefinierat) ombud.

Adler tog då kontakt med ett av kommunens tidigare ombud, som han kände till. Men vederbörande hänvisade tillbaka till kommunen… Så det blev en rundgång eller moment 22, om man så vill. Och Niclas Adler har fortfarande inte fått någon motivering till att den tidigare så positiva kommunledningen plötsligt lade locket på.

Källor NB Nyhetsbyrån har varit i kontakt med i Norrköping konstaterar, att det kan finnas skäl till att kommunen har tvingats tvärvända i frågan, men menar också att det hela verkar vara väldigt illa skött från kommunstyrelsens sida gentemot ett företag som är registrerat i Norrköping och har föresatt sig att genomföra större investeringar.

Andra källor i kommunen konstaterar, att ”Norrköping borde vara rädd om sina företagare, eftersom kommunen ofta hamnar rätt lågt i rankingen över företagsvänliga kommuner”. Man kallar kommunens agerande ”maktfullkomligt och farsartat”.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!