Danmark: 40.000 bidragsberoende migranter skickas hem

Danmark: 40.000 bidragsberoende migranter skickas hem

Danmark skärper repatrieringspolitiken och hela 40.000 bidragsberoende migranter kan komma att omfattas av insatsen. Den danska regeringen vill vara ”välfärdsstatens dörrvakt”. Det skriver norska Human Rights Service.

Annons

På samma sätt som till Norge kommer en stor mängd migranter även till Danmark utan plan på arbete eller integration i det danska samhället. Dessa passiva migranter som lever på bidrag kommer man nu att söka upp för att förmå dem att resa hem.

Danmarks invandrings- och integrationsminister Mattias Tesfaye menar, att de migranter som har lyft bidrag under lång tid borde fara hem. Det skulle vara bättre för alla parter.

Repatrieringen handlar i första hand om migranter som har lyft bidrag under en stor del av sin vistelse i landet och har varit i Danmark under mer än fem år.

Den norska tidningen menar, att det finns motsvarande planer i Norge, men att norska politiker inte vågar hantera saken på samma sätt som danskarna. I Danmark stöds den tuffare migrationspolitiken över hela den politiska linjen – från vänster till höger.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!