SD kommer ut som regeringsalternativ

SD kommer ut som regeringsalternativ

Det finns goda möjligheter för en ickesocialistisk regering. Det visar opinionsmätningarna. Idealet hade varit Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna. Då får man med olika viktiga värden för en konservativ ministär. Det skulle kunna få Sverige på fötter igen. Inte minst mentalt!

Annons

På tisdagen hade SD pressträff kring sin hållning i regeringsfrågan efter 2022. Man har en ganska avslappnad attityd: Antingen är SD med i regeringen eller så står man vid sidan av som regeringsunderlag. Men man kommer inte förbi partiet.

En svag minoritetsregering med exempelvis M, KD och L – om de lyckas ta sig över spärren – är egentligen inte önskvärd. Den kommer att snegla även till vänster och det kommer att bli svårt att få igenom nödvändiga åtgärder. Och åtgärder är nödvändiga.

Den stora frågan nu är säkerhet och brottslighet i Sverige och där närmar vi oss ett katastrofalt tillstånd. Samtidigt är detta basen vad det gäller människors behov. Kan man inte få människor att känna sig säkra till liv och lem är de flesta andra frågor irrelevanta.

Samtidigt är det en svår balansgång för SD. Å ena sidan måste man förmodligen kompromissa och kanske till och med underordna sig i vissa frågor – å den andra bör man inte vika sig i partiets centrala frågor.

Hur det än förhåller sig: Svensk politik fortsätter att kretsa kring SD och de cirka 20 procent av väljarna man har. Jimmie Åkesson vet att välja sina ord och väcka uppmärksamhet för att få övriga partier att respondera.

Men viktigast av allt: Nu börjar man prata med SD och bara det faktum att SD själva funderar i regeringsbanor – utan att någon säger emot – är en framgång för partiet. Det är ett steg i rtt riktning även för Sverige.

Väljarna vill att deras företrädare skall tala med varandra. Tala sakpolitik. Inte småtjafsa och kasta skit på varandra. Vi väljare vill ha resultat. Samtala om vad som är möjligt! Sluta definitivt med beröringsskräck och smutskastning!

Annons

Nu vill vi se en stark och konservativ regering!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!