Vårbudgeten: ”Jobb, jobb, jobb” – till ”nyanlända”!

Vårbudgeten: ”Jobb, jobb, jobb” – till ”nyanlända”!

Idag kom regeringens vårändringsbudget. Det blev knappt 20 miljarder kvar till reformer – men det är kanske inte så konstigt, med tanke på att pengarna rinner ut i bland annat bistånd och att man måste börja spara till de 150 svenska skattemiljarder EU skall omfördela till arbetsskygga sydeuropéer.

Annons

Det stora intrycket är väl att man plockar in allt under ”följder av Coronapandemin” och låtsas som om allt hade varit frid och fröjd annars. Det hade det inte.

Vården får visserligen runt 5,5 miljarder av reformpengarna, men annars skickar man iväg det mesta till jobbåtgärder, ser det ut som. Det blir i alla fall inga extra pengar till pensionärerna som har byggt på Sverige.

Sedan kallar regeringen allt litet luddigt för en ”grön återstart” efter pandemin. Vad nu detta kan innebära i praktiken…

Det stora oket ser hur som helst ut att vara de ”nyanlända” – framför allt ungdomar från ”socioekonomiskt svaga” områden. Man satsar också på yrkesutbildningar varvade med ”svenska för invandrare”. ”Jobb, jobb, jobb” – upprepar regeringen.

Det talas om långtidsarbetslösa som måste ut på arbetsmarknaden. Vad det ofta handlar om egentligen är inget annat än en omskrivning för lågutbildade – rent av analfabeter – som har kommit till Sverige och i princip är helt oanpassade för den svenska arbetsmarknaden.

För generellt ser det illa ut för så kallade nyanlända på den svenska arbetsmarknaden. 675.000 migranter går på bidrag – det är cirka 50 procent. Det visar en rapport. Och det gäller oavsett pandemi, även om Corona har förvärrat saken.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!