Godhetsposörerna blir ynkligt avklädda i utanförskapsområdena

Godhetsposörerna blir ynkligt avklädda i utanförskapsområdena

Niklas Krog fick nog. Han är välkänd barn- och ungdomsboksförfattare med en omfattande produktion av populära böcker sedan 1990-talet. I tretton år satt han i Svenska Barnboksakademien – men hoppade av, när de skulle göra ett upprop för ”ensamkommande”. Det låg nämligen inte under stadgarna. 

Annons

Krog reser runt i skolor och pratar med elever om böcker och läsning och konstaterar, att det svenska godhetsposerande visar hela sin nakenhet ute i problemområdena. Svenska politiker vande sig vid välståndet och tog emot människor för att vara snälla. Och nu räcker inte välståndet längre till – ens till oss själva…

Niklas Krogs kommande bok handlar om korstågen och Tempelherrarna i Det Heliga Landet. Den är egentligen för vuxna, men sedan kommer han att fortsätta att skriva för barn och ungdomar. Det är det mest stimulerande han har gjort – trots en tidigare karriär som basketstjärna och svensk mästare.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till hela samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!