”SVT bör anpassa barnprogrammen till muslimska ramadan”

”SVT bör anpassa barnprogrammen till muslimska ramadan”

Skattefinansierade SVT bör anpassa sina barnprogram till den muslimska högtiden ramadan – på samma sätt som man anpassar sig till julen. Det anser en muslimsk mor, som i DN påpekar att var tionde boende i Sverige numera är muslim.

Annons

Hon anser att muslimer inte blir tillräckligt sedda och hon saknar bland annat ”ramadanpyssel” på samma sätt som SVT sänder julkalendern. Skattefinansierade SVT skall ju vara till för alla, menar hon.

Bolibompa skall uppmärksamma ramadan. Det lovar SVT Barn i sitt svar i DN.

Någon motsvarighet till julkalendern blir det inte men Bolibompaklubben skall uppmärksamma ramadan. Man förklarar, att det kan bli svårt att inkludera alla grupper i det svenska samhället. Det finns fler än muslimska barn som har sina traditioner…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!