Varför hycklar Miljöpartiet och Aftonbladet om behovet av mångfald?!

Varför hycklar Miljöpartiet och Aftonbladet om behovet av mångfald?!

Varför hycklar Miljöpartiet – som väljer en ny vit medelklasskvinna till språkrör – och Aftonbladet, med alla sina vita skribenter i redaktionsledningen, om att det behövs mångfald? Det är ju bara snack och spel för gallerierna! Det är kanske andra som skall flytta på sig till förmån för nysvenskar – inte de själva? Det konstaterar Rick Svartmyr, vår återkommande krönikör med bakgrund i det internationella näringslivet, i en ny text: 

Annons

”Under många år har Sverige fört en utpräglad mångkulturpolitik och haft tagit emot betydligt fler nyanlända per capita från fjärran kulturer än jämförbara länder. De flesta nyktra bedömare, från höger till vänster, är överens om att FRAMGÅNGSRIK INTEGRATION är en nyckelfråga och MAKE-IT-OR-BREAK-IT för att mångkulturpolitiken ska bli lyckad i det långa loppet.

FRAMGÅNGSRIK INTEGRATION = att så många av de nyanlända så snabbt som möjligt får fotfäste på arbetsmarknaden och omvandlas från bidragstagare till självförsörjande nettoskattebetalare.

Därför tycker jag det är problematiskt när de som gastar högst om vikten av mångfald själva inte verkar vara ett dugg intresserade av integration.

1. Miljöpartiet – Deras nya språkrör hävdar att svenskfödda kvinnor måste maka på sig till förmån för utlandsfödda kvinnor. Själv gjorde hon helt nyligen det diametralt motsatta och lade girigt vantarna på den prestigefyllda och välbetalda maktpositionen som språkrör/minister i konkurrens med sju andra lika vita medelklasskvinnor.

Signalen till alla invandrarkvinnor från t ex Syrien och Somalia är tydlig – I Miljöpartiet har ni inget att hämta! Och deras manliga språkrör har lika lite invandrarbakgrund liksom den överväldigande majoriteten i deras partistyrelse.

https://www.mp.se/om/partistyrelse

2. Aftonbladet tillhör också dem som högljutt skriker om hur viktigt det är att invandrare får höras och få priser av P3. Men om man tittar på namnen på Aftonbladets högprofilerade kolumnister så finner man bara namn som Lena Mellin, Jonatan Unge, Wolfgang Hansson, Oisin Cantwell, Malin Wollin, Britta Svensson, Peter Kadhammar, Åsa Linderborg, Jan Guillou, Martin Schori, Johanna Fränden, Kristoffer Bergström och Martin Aagård.

Annons

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister

Det sprakar inte direkt av mångfald om den församlingen. Inte heller på ledarsidan där de fyra listade namnen heter Anders Lindberg, Jonna Sima, Ingvar Persson och Lina Stenberg. Och chefredaktören heter Lena K Samuelsson, kulturchefen Karin Pettersson o s v. Anser verkligen Aftonbladet att den här helvita medelklass-skaran kan ge en mångfacetterad och nyanserad bild av ”det nya Sverige”?

https://www.aftonbladet.se/ledare/a/JJn1X8/vi-bor-anda-lyssna-pa-gansterrapparen-yasin

3. Filipstad är sedan länge ett stabilt vänsterfäste i Värmland där de partier som drivit mångfaldspolitiken hårdast varit mycket starka. Nu har det blivit svår segregation och politikerna vill slå ihop skolor för att minska den. Filipstadsborna reser ragg och kräver lokal folkomröstning.

Även de som säger sig vara för integrationssatsningar är plötsligt benhårda motståndare när det handlar om deras egna telningar. ”Trots att hon är förespråkare av integrationssatsningar valde familjen den homogena Åsenskolan istället.” Det rapporteras om en av föräldrarna. Gärna integration, men bara om det drabbar andra och inte mig – jag har svårt att tolka budskapet på något annat sätt.

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/390Kke/riksvag-63-delar-filipstad–vrede-mot-att-barnen-blandas

Så, vi har försatt oss i en situation där INTEGRATION är helt avgörande för landets framtida välgång men intresset för de uppoffringar som krävs för att genomföra den verkar begränsat. Och allra minst verkar intresset vara bland dem som varit bland de mest drivande för att vi hamnat i dagens situation.

På ingen av mina arbetsplatser i näringslivet har mångfalden varit så skral som i Miljöpartiets mäktiga toppgarnityr eller bland Aftonbladets stjärntyckare med rätt att föra fram sina åsikter på Sveriges viktigaste medieplattform.

Man kanske kan förstå att de som var emot att vi satte oss i den situationen till att börja med och såg problemen komma inte är så där överdrivet entusiastiska.

Men de som skrikit högst om mångfaldens välsignelse borde ju också vara de som med liv och lust går i bräschen för integrationen och inte de som spjärnar emot med näbbar och klor…

• Varför utsåg t ex Miljöpartiet inte en Somaliafödd muslimsk kvinna istället för en trött svenskfödd medelklasskvinna till sitt språkrör nu när de hade chansen? Tror de inte att de har några värdefulla erfarenheter att bidra med?

• Varför sparkar inte Aftonbladet Guillou, Fränden och Wollin och tar in några unga afghanska män från förorten som kolumnister för balansens skull? Tycker de inte vi behöver lyssna på vad de har att säga? Varför rekryterar de ytterligare en blond svenska när de har vakanser på kulturredaktionen?

https://www.aftonbladet.se/kultur/a/4q8z96/jag-har-haft-huvudvark-infor-forsta-texten

De tycker ju t ex Yasin bör lyssnas på – jamen så ge honom ett ”offer he cant refuse” och anställ honom som kulturskribent, vettja.

• Varför anmäler sig inte sosse-röstarna i Filipstad som frivilliga till att sätta sina barn i skolklasser där en minoritet inte förstår svenska? Är det inte så roligt med integration när det kommer till kritan och den egna idylliska Svenne-tillvaron hotas?

Svaret på alla tre frågorna: För att de är egoistiska företrädare för ”någonannanismen”. De gillar att posera som goda, mästra andra hur de ska bli goda, men när det blir dags att leva som man lär är man allt annat än god och hemfaller till krass egoism.

Det är det högmodet och det hyckleriet som har blivit Sveriges fall – alla som poserade med sin godhet men i själva verket bara ville att någon annan ska ta konsekvenserna. Och ett fall är det jämfört med det Sverige jag växte upp i. Och värre kommer det att bli – tvivla inte ett ögonblick på den saken.

I England talar man ofta om politiskt korrekta vänstermänniskor som ”do-gooders”. I Sverige är det ännu värre – vi har brist på ”do-gooders” men ett överflöd av ”talk-gooders”.”

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!