Stenevi vågar inte tala klarspråk – vem lär pojkar slåss?!

Stenevi vågar inte tala klarspråk – vem lär pojkar slåss?!

Nu tävlar partitopparna med MP:s Märta Stenevi om vem som skall vara mest mot våld mot kvinnor. Ebba Busch hakade snabbt på, sedan var alla igång. Överbudspolitiken om vad man skall göra åt mäns våld mot kvinnor tog genast fart.

Annons

Men är det inte så, att allt våld är förkastligt? Mäns våld mot andra män, kvinnors mot kvinnors och – ofta bortglömt – kvinnors våld mot män. Det senare sannolikt ganska dolt. Vem vill erkänna att man fått stryk av frugan?!

Och fråga två: Är det så, som Miljöpartiets språkrör vill få oss att tro, att pojkar och män i regel lär sig slåss? För så är det knappast. Berätta vilka män som slår mer än andra!

Har inte de flesta ansvarstagande fäder och mödrar – oavsett etnicitet eller religion – anmanat sina söner att INTE slåss? I vart fall inte börja ett slagsmål. Jo, så klart.

Och i Sverige och västerlandet har vi män och pojkar lärt oss från barnsben att ”man slår inte tjejer”. Det finns förstås rötägg som gör det ändå, men i regel ger man sig som man inte på en kvinna. Även om hon har ”fel” pojkvän.

Men sedan har vi den så kallade hederskulturen, där det tycks vara legitimt att klå upp hustrur, systrar och döttrar. Och ibland att kasta ut dem från balkongen. För ingen tror väl på allvar att kvinnor faller av sig själva från en balkong på sjätte våningen?!

Det är 20 år sedan Fadime mördades av sin far för att hon hade ”fel” pojksällskap. Varje år har politiker och kändisar – gärna till vänster – tävlat om att synas i samband med minnesstunder över den flickstackarn som slogs ihjäl för att hon ville leva västerländskt i Sverige.

Men ”hedersvåldet” fortsätter. Det kanske är alltför kränkande för vissa grupper att man påtalar det?

Annons

Det är tydligen ändå dags att vakna nu. Men tyvärr lär väl partiledarnas flåsiga iver att övertrumfa varandra i åtgärder för att få ”män” att sluta slå kvinnor slå över i någon form av hysterisk kapplöpning som leder till noll och intet i svensk plakatpolitik.

Då skall vi ge ett tips: Börja i hemmen och se till att bröder, fäder och söner fostrad i vanlig västerländsk civilisation. Det kommer att freda många kvinnor. Lovar!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!