Är Jonna Sima dum på riktigt – eller var det bara en avledande manöver?

Är Jonna Sima dum på riktigt – eller var det bara en avledande manöver?

För närvarande pågår en diskussion på Twitter mellan Jonna Sima, som skriver ledare i Aftonbladet, och andra – bland annat företrädare för Volvo. Sima ställde frågan på Twitter varför Volvo har en manlighetssymbol – och tyckte (surprise!) – att det var omodernt… Men jisses! 

Annons

Aftonblaskans ledarskribent Jonna Sima är kanske inte den mediala parnassens klarast lysande stjärna, men här på NB Nyhetsbyrån tror vi ändå inte att hon är SÅ okunnig och ignorant som hon utger sig för att vara.

Och någon påminner henne i flödet också försiktigt om att manlighetssymbolen faktiskt även är symbolen för järn. Varpå Sima ställer följdfrågan: ”Varför hör järn ihop med Volvo-bilar?”

Det är väl där någonstans man börjar sväva i tveksamhet kring huruvida Jonna Sima verkligen bara spelar dum…

Men vi är nog rätt övertygade om att hon är ett ”bondeoffer” för att få igång en diskussion om något helt annat, när man i själva verket vill slippa en debatt kring ett ämne. Vilket det nu kan vara.

Kanske att det finns en stark vänsteropinion inom S mot den migrationspolitik Morgan Johansson nyligen presenterade. Och som kommer att göra att regeringens ”krafttag” som vanligt faller platt till marken?

Det senast dygnet har hälften av sociala media varit upptagna med att kommentera Simas brist på intelligens. Istället för viktigare frågor. Så sossarnas taktik kanske lyckades, trots allt. Och man offrade Jonna Sima, så får vara ”blondinen” i sammanhanget. Och lär förbli det – även om hon färgar håret.

Eller också är fröken Sima verkligen så nollställd som hon verkar. Den risken finns också och det scenariot känns faktiskt läskigare…

Annons

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!