Babbelbyxan Bolund

Babbelbyxan Bolund

”Killen är ju patetisk”, tyckte vi här på NB Nyhetsbyrån när miljöministern, miljöpartisten och språkröret Per Bolund i fredags i Sveriges Radio berättade om sina insatser. Han hade fått vara med på ett hörn i en workshop John Kerry hade satt ihop vid sidan av miljötoppmötet i USA. Ett möte Sverige inte var inbjudet till. Än mindre Per Bolund.

Annons

Bolund bredde på om hur tacksam man var i USA och hela världen för att Sverige hade tagit täten i miljöfrågorna. Det var till och med så, att journalisterna på Sveriges Radio skruvade på sig och till slut dissade Bolund flera gånger som en babbelbyxa och simpel skrävlare.

Sverige blev  – till skillnad från Danmark och Norge – inte inbjudet när Joe Biden kallade dem som han anser vara intressanta i klimathänseende bland världens ledare. Pinsamt för Stefan Löfven som ju hade hoppats, att Sverige och USA i armkrok skulle leda klimatutvecklingen när Biden blev vald.

Men nu hade Löfven i alla fall fått sin vice statsminister Per Bolund inbjuden – med armbågen –  och enligt Bolund själv var det alltså han som satte tonen för hela mötet. Det är nästan så att man tycker litet – men bara litet – synd om Bolund. I vart fall skäms man å hans vägnar. För själv verkade han inte ha skam i kroppen.

Jämfört med Danmark och Norge är vi alltså statister och halvfigurer i nivå med afghaner och diverse nationer från Stilla havet. Danskar och norrmän behöver däremot inte tjata till sig platser på nåder och får ändå framträda på bästa sändningstid, eftersom de har vunnit USA:s och världens respekt.

Ett magplask i verkligheten som heter duga för det socialdemokratiska/miljöpartistiska föregångslandet Sverige. Men något annat var väl inte att vänta så länge vår statsminister heter Stefan Löfven och Miljöpartiet styr Sverige.

I USA:s ögon är Sverige en andra eller tredje rangens stat, som inte är värd ett vitten. Det är patetiskt och sorgligt. Man skäms. Och värst är väl Stefan Löfven och Per Bolund och hela deras gistna ministär som slår sig för bröstet och låtsas att vi är något annat än det där gänget har gjort oss till: Förlorare.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!