Den (s)venska (s)kolan är en (s)kandal!

Den (s)venska (s)kolan är en (s)kandal!

Riksrevisionen går nu hårt åt regeringen eftersom den har givit en felaktig bild av tillståndet i den svenska skolan – trots varningar om felaktigheter i PISA-undersökningen. Nu växer avgångskraven mot Anna Ekström (S).

Annons

Kritiken från oppositionen är stenhård mot utbildningsminister Anna Ekström (S), som har försökt dölja hur dåliga kunskaperna – och inte minst förmågan att inhämta kunskaper – är i svenska skolan.

Vänsterregeringen har under lång tid ägnat sig åt manipulationer för att dölja bristerna. Regeringen ägnade sig åt regelrätt fusk för att hyfsa till bilden av den svenska skandalskolan. Man har med alla medel försökt frisera elevernas kunskapsnivå i PISA.

Riksrevisionen visar nu, att regeringens försök att hävda att man har vänt en nedåtgående trend bygger på rent fusk. En stor mängd utrikesfödda elever gallrades bort för att inte dra ned resultatet – helt i strid mot PISA-reglerna.

Man ville framställa elevernas resultat bättre än vad som var fallet.

Såväl SD som M och KD har varit bistra i sina recensioner av Anna Ekström och S-regeringen. Jimmie Åkesson kräver hennes avgång. Christian Carlsson (KD), skolpolitisk talesperson, kallar det hela en skolpolitisk skandal.

Nu ser det ut som att Sverigedemokraterna kommer att försöka samla oppositionen för att försöka rikta en misstroendeförklaring mot utbildningsministern.

Tyvärr blir det kanske bara en markering, även om det är gott nog i dagsläget. Det riktigt skandalösa i sammanhanget är dock att media inte kritiskt har granskat missförhållandena utan jamsat med regeringen i deras mörkläggning.

Annons

Detta är en skandal utan dess lika och kommer att påverka Sverige under flera generationer. Och det är inte bara Anna Ekström som borde lämna Rosenbad – hela regeringen borde tvingas bort!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!