”Rätt obegåvat” att inte se konsekvenserna av migrationen…

”Rätt obegåvat” att inte se konsekvenserna av migrationen…

Fredrik Reinfeldt började bra men slutade ”mindre bra”. Rentav dåligt. Få insåg sprängkraften i migrationsöverenskommelsen med Miljöpartiet 2011 och vad som skulle komma att hända. Men redan 2012 fanns statistik som visade, att det var på väg i fel riktning. Man behövde inte vara ”hjärnkirurg” för att fatta att det inte skulle gå ihop… Varför gjordes inget då?!

Annons

Moderaten Sven Otto Littorin var arbetsmarknadsminister i den första Reinfeldtregeringen 2006-10. Han avgick hastigt sommaren 2010 och lämnade då politiken efter många år. Han började i MUF, var sedan politiskt sakkunnig och därefter partisekreterare och minister. Idag är Littorin företagare och har inga planer på att ge sig in i politiken igen.

Från sitt perspektiv utifrån berättar han om ett liv i den politiska hetluften, om vad som gick snett i Nya Moderaterna, om smällar i livet och den erfarenhet de ger, om vad han har gjort det senaste decenniet – bland annat i London och Saudiarabien – och om varför han sjunger psalmer när han kör bil.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna på samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!