M och SD är överens: Bygg vackert – släpp inte fram betongarkitekterna!

M och SD är överens: Bygg vackert – släpp inte fram betongarkitekterna!

Det går att bygga vackrare hus än vad man gör idag – när Gert Wingårdh och andra betongälskande arkitekter styr det mesta av våra stadsbilder. På Lidingö planerar Moderaterna att ersätta ett 50-årigt miljonprogramsområde med nya, vackra hus. I Stockholm vill Sverigedemokraterna däcka över Sergels torg och skapa nytt liv mitt i City.   

Annons

Daniel Källenfors (M) är kommunstyrelsens ordförande på Lidingö och Peter Wallmark (SD) är gruppledare för partiet i Stockholms stad. De talar om möjligheterna att försköna de städer de representerar – inte bygga ”bilbatterier” och ta även tillvara de grönområden som finns. På Lidingö styr M, men i Stockholm har SD svårare att få gehör för sina idéer om en vackrare stad.

Man skulle kunna däcka över Centralbron rakt genom Gamla stan i Stockholm – i stället för att gräva ned den. Nedgrävning är en oerhört kostsam operation. På Lidingö har man haft liknande funderingar kring brofästet på Lidingösidan, där infartsvägen skär rakt igenom berget – ”Torsvikshålet” – i en djup klyfta och delar av ön. Det handlar om att göra det trevligt för invånarna – inte att stryka udda arkitekter medhårs.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!