Moderaterna i Uddevalla: ”Miljöpartiet måste förpassas till historiens skräphög!”

Moderaterna i Uddevalla: ”Miljöpartiet måste förpassas till historiens skräphög!”

Moderaterna i Uddevalla: ”Miljöpartiet måste förpassas till historiens skräphög av väljarna!” Man vänder sig på sin FB-sida mot att MP:s energipolitik, som bygger på vindkraft, framstår som helt verklighetsfrånvänd:

Annons

”I veckan gick regeringspartiet Miljöpartiet ut med en plan om att Sverige ska bygga 90 TWh havsbaserad vindkraft.

Det största vindkraftverket i världen just nu är på 12 MW, Haliade-X. Det är 260 meter högt och med vingar långa som fotbollsplaner. För att nå MP-sektens mål krävs 2100 sådana verk. (Idag finns det totalt ca 4300 vindkraftverk i hela landet)

Sverige har 2400 kilometer kust. Om MP får sina planer igenom betyder det alltså ungefär ett sådant monsterverk per kilometer. Eftersom det blåser mest här i Bohuslän så kan man räkna ut att det dessutom bör bli ännu tätare här.

Kostnaden för att installera vindkraft brukar uppskattas till ca 1,3 miljoner dollar per MW. Total kostnad för 90 TW blir då cirka 350 miljarder kronor, motsvarande 7% av Sveriges BNP.

Som andel av BNP är det ungefär lika mycket pengar som det kostade USA att sätta folk på månen, i dagens penningvärde. Skillnaden dock att Apolloprogrammet fungerade även när det inte blåste.

Den som betalar blir du. Både via elräkningen, men också genom ett totalförstört Bohuslän.

Miljöpartiet måste förpassas till historiens skräphög av väljarna. De för en direkt samhällsfarlig politik, och dess samarbetspartier lägger sig platta, gång efter gång efter gång.”

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!