”Hur kan man tycka att koskit är konst?!”

”Hur kan man tycka att koskit är konst?!”

Konsten i det offentliga rummet. Vem uppskattar den? Varför skall vi betala för den? Utgångspunkten är ett galleri som ställer ut ”koskit” och kallar det konst. Förfuskande och dagisfasoner till följd av att Konstfack inte ställer krav och ingen behöver lära sig grunderna ordentligt. Allt flyter omkring…

Annons

Einar Askestad är författare, poet och filosof. Vi pratar om ett samhälle som har rycks upp med sina rötter och om politisering av det som borde vara privata angelägenheter baserade på kvalitet – inte politik. Och om samhället som lekstuga för aktivister.

Varför gör vi tillvaron ful när vi kan göra den vacker? Varför låter vi kulturen och språket förflackas och förblekna när den har så mycket att ge historiskt? Är det ett resultat av att svenska språket byts ut mot engelska och andra språk? Det handlar om respekten för det vi har ärvt!

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till samtalet:

 

Annons

 

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!