Bromma flygplats räddas

Bromma flygplats räddas

Det ser ut som att Bromma flygplats räddas. Det är inte mer än två veckor sedan regeringen – påhejad av Miljöpartiet – meddelade att Bromma flygplats skall läggas ned. En av två viktiga regionflygplatser i Stockholms omedelbara närhet skulle alltså försvinna.

Annons

Redan då sade flera bedömare med erfarenhet i flygbranschen, att man nog inte trodde att det verkligen skulle komma till en nedläggning. Flygplatsen är av alltför stort långsiktigt strategiskt värde, även om den just under Coronapandemin har varit sparsamt trafikerad.

Miljöpartiet gjorde sin egen lilla propagandafilm med EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke i huvudrollen. Där konstaterade man, att det var tack vare Miljöpartiet och dess klimatpolitik som flygplatsen skulle stänga.

Men det ser ut som att Bah Kuhnke och hennes partikamrater firade lite väl tidigt. Idag fick man ihop en majoritet i riksdagsutskottet för att låta flygplatsen vara kvar. M, KD, SD och L har sedan tidigare sagt sig vilja stoppa nedläggningen. Nu anslöt sig även Centern till den skaran.

Detta innebär med största sannolikhet att frågan faller även denna gång. Det finns ingen majoritet i riksdagen för att rösta igenom nedläggningen. Bromma har klarat sig på ett hår – ytterligare en gång. Och Alice Bah Kuhnke får sätta sitt glada skratt i halsen…

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!