Norsk media: ”Sverige – ett land där verkligheten har avskaffats”

Norsk media: ”Sverige – ett land där verkligheten har avskaffats”

Sverige är ett land där verkligheten har avskaffats. Det menar den norska tidningen Document. Men refererar till att Annie Lööf (C) i partiledardebatten ”på fullt allvar påstod att ’forskare’ strömmat till Sverige som migranter och flyktingar.” Det skriver  Document.

Annons

Därefter, skriver den norska tidningen, följer Miljöpartiet och Grön ungdom upp med att hävda att Sverige måste öka invandringen för att rädda välfärden. ”Det är så fjärran från verkligheten att man nästan blir matt men absolut inte överraskad.”

Men vad än Annie Lööf säger, talar siffrorna för sig. Det menar tidningen. Syrierna har dominerat invandringen och bara 20 procent av dem hade en vidareutbildning som var minst tre år. Många av dessa utbildningar var dessutom värdelösa i högteknologiländer som Sverige och Norge.

Endast 0,3 procent av dem som kom från Syrien till Sverige hade forskarbakgrund. Myten om ett ”kompetensregn” från Syrien avslöjades för länge sedan och blev redan då ett etablerat exempel på en falsk nyhet.

Tidningen tog även upp hur Annie Lööf föll ut mot Jimmie Åkesson: ”Jag känner sådant förakt när jag hör ditt resonemang, Jimmie Åkesson.” Och Åkesson replikerade snabbt: ”Du brukar göra det, så jag är inte förvånad.”

Åkesson: ”Det är ju en överdriven, teatralisk reaktion som så ofta från just Annie Lööf. Jag vet inte vad hon tror sig vinna på det. Men jag tycker att det är relevant när vi ser en sådan tydlig överrepresentation när det gäller inte minst sexualbrott, våldtäkter, mord av vissa invandrargrupper primärt och det är allmänt känt att det är så.”

Document refererar också till Danmark: Syriska migranter toppar bland annat våldtäktsstatistiken i Danmark.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!