Moderaterna i Uddevalla till storms mot böneutrop

Moderaterna i Uddevalla till storms mot böneutrop

Moderaterna i Uddevalla marker inte bara kraftfullt mot Miljöpartiet och förfulande, ineffektiva vindkraftverk, som NB Nyhetsbyrån skrev om tidigare. Nu går man även i frontlinjen mot muslimska böneutrop. På sin FB-sida skriver man:

Annons

”Muslimska böneutrop har väckt stora diskussioner runt om i landet, i till exempel Växjö, Norrköping, Örebro och Uppsala. Förr eller senare är detta en fråga som antagligen kommer att landa på kommunpolitikernas bord även här i Uddevalla.

Enligt ordningslagen, så ska den som vill sända ut böneutrop ansöka om tillstånd hos polisen. Om ljudet kommer att höras på offentlig plats inom detaljplanelagt område, så har kommunen rätt att lägga in ett veto.

Detta veto är inte något myndighetsbeslut, utan är ett rent politiskt beslut. Det är alltså upp till de olika partierna att tycka bu eller bä om man ska ha böneutrop eller inte.

För oss moderater är ett sådant veto självklart. Religionsfriheten innebär nämligen också en rätt att slippa höra religiösa budskap.

Till skillnad från en klockas klang, så är ett böneutrop just vad det heter – ett religiöst meddelande. Moderaterna kommer alltid att rösta nej till böneutrop i Uddevalla.”

 

Bild: Gävlemoskén

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!