Malmö slösar gärna med andra kommuners pengar

Malmö slösar gärna med andra kommuners pengar

Det är lätta att vara frikostig med andra kommuners pengar och slänga iväg dem till höger och vänster på dumheter. Det gör man i Malmö. Och en rätt liten del av Malmös kommunala budget kommer från de egna skattebetalarna. Istället är det kommuner som Lidingö, Täby eller Danderyd som får stå för kalaset.

Annons

Malmö får årligen runt sex miljarder i kommunalt utjämningsstöd. För detta kan man bland annat anställa mängder av kommunikatörer som skall berätta om hur bra Malmö är. Man kan spela in ljud i Malmö för att dokumentera dem. Eller så kan man sätta upp rosa enhörningar – sex meter höga – inför World Pride. För runt en miljon.

Detta fick bland andra Lidingös moderate kommunstyrelseordförande Daniel Källenfors att ilskna till. Han kräver – enligt KvP/Expressen – att pengarna går till kommunens kärnverksamhet och att Malmö byggs på ett bra sätt.

Källenfors kallar enhörningen för ett ”slöseri med skattepengar”. Eftersom Malmö tar del av pengar från det kommunala utjämningssystemet anser han, att kommunen har ett särskilt stort ansvar när skattepengar används.

”Lidingö betalar väldigt mycket i utjämningssystemet till svagare kommuner som Malmö. Då vill vi se att de pengarna går till kommunens kärnverksamhet och bygger Malmö på ett bra sätt, inte till enhörningar.” Det har han sagt till P4 Malmöhus.

Och det kan han väl ha rätt i.

I Malmö tycker dock kommunalrådet Andreas Schönström (S) att kritikernas resonemang är ”trångsynt och tråkigt”. och han spetsar till det litet barnsligt: Om Malmö skulle resonera som Lidingöpolitikern föreslår, så skulle Malmö varken kunna ha parkbänkar eller blomstersmyckningar, eftersom det inte heller hör till välfärdens kärna.

Socialdemokraten Schönström skall nu ha köpt ett litet paket innehållande en liten enhörning som han har skickat till Daniel Källenfors på Lidingö. ”De behöver en rejäl kram och lite kärlek.” Det tycker Andreas Schönström.

Annons

Här på NB Nyhetsbyrån kan vi tycka att den mest onödiga utgiften Lidingöborna har är det malmöitiske kommunalrådet Andreas Schönströms lön. Som säkert är väl tilltagen.

Man baxnar inför denna typ av lekstuga. Ett vuxet konstaterande får ett svar som av en barnunge. Med sådana socialistiska kommunalråd utan respekt för andras pengar är det inte underligt att Malmö har gått rakt ned i källaren och skulle ha konkursat om inte hårt arbetande människor i andra kommuner tvingades hjälpa till.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!