Myndigheternas dödsbringande slarv

Myndigheternas dödsbringande slarv

Terroristen Akilov och afghanen som högg ned sju människor i Vetlanda skulle inte ha varit i Sverige. Akilov skulle ha körts ur landet 2016 – men blev kvar. Vetlandamannen skulle ha också ha skickats hem samma år – men hängde ändå kvar i Sverige i fem år. 

Annons

För ingen kollade. Migrationsverket lägger locket på ovh hänvisar till ”sekretessen” när media – i detta fall DN – ringde och kollade. Hade verket gjort sitt jobb – lyft luren och kollat med Norge – hade vi sluppit en potentiell massmördare i Sverige.

Hur kan de gå till så här? Det är ett närmast kriminellt schabbel vi har sett från myndigheternas sida. Men ingen ställs förstås till svars.

Afghanen i Vetlanda sökte först asyl i Norge. Där fick han avslag. Enligt Dublin-förordningen, skulle han då ha skickats hem av Sverige 2016. Men på mycket oklara grunder fick han stanna i vårt land. Och tackade för gästfriheten genom stt hugga ned sju stackare.

I Norge visade han också sitt pass. Han är född 1988. I Sverige kollade ingen. Där angav han sitt födelseår till 1999. Det var förstås smartare. Sverige utvisade ju inte baaarn…

Det är så slött och slappt och vanskött att man faktiskt i efterhand borde utkräva ansvar! Detta är inget annat än dödsbringande slarv och likgiltighet!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!