Varför vågar inte vänstern ta debatten?!

Varför vågar inte vänstern ta debatten?!

Varför vågar inte vänstern ta debatten? Vänsterpolitiker och dito journalister är vana att sätta agendan, men när man vänder på kuttingen och ställer frågor från höger, då duckar såväl politiker och journalister och politiska tyckare På vänsterkanten.

Annons

Några små men talande exempel i mängden:

Centerns ordförande i Norrköping gick nyligen ut i debatten och hävdade att Sverigedemokraterna hotar demokratin – eftersom SD kräver svenskt medborgarskap för att få rösta i Sverige. När vi bad vederbörande centerpartist vara med och motivera sin uppfattning, svarade han ”nej”.

Vi tolkar det så, att han inte hade argument nog att stå för sin uppfattning och tyckte att det kändes jobbigt att bli ifrågasatt.

På Gotland tyckte en politisk redaktör på vänsterkanten nyligen att Justitieombudsmannen, JO – som beslutat att SD-loggan får bäras i skolor utan att rektor kan försöka förhindra det – hade missat poängen. När vi sökte henne för ett klargörande vägrade hon vara med i sändning och förklara.

Vi tolkar det så, att hon inte hade argument nog att stå för sin uppfattning och tyckte att det kändes jobbigt att bli ifrågasatt.

I ett kommentarsfält nyligen menade en vänsteraktivist, att det var fel av en aktör att ställa upp i en intervju på TV-kanalen Riks. Vi frågade då vederbörande aktivist varför det var fel – eftersom den intervjuade, som utsatts för drev i mainstreammedia, hade fått en unik chans att ge sin version. Vi fick inget svar.

Vi tolkar det så, att han inte hade argument nog att stå för sin uppfattning och tyckte att det kändes jobbigt att bli ifrågasatt.

Annons

Detta är jobbig för vänstern, som nu håller på att tappa initiativet i det offentliga samtalet. Därför duckar de och vet inte riktigt hur de skall hantera det nya läget. Det är enklare att vara tyst.

Att bara slänga ur sig en uppfattning och ducka och vara tyst förekommer i många olika sammanhang. Vänstern häver gärna ur sig rena lögner men vill inte bemöta kritiken. Sådant kallas propaganda. Inte offentligt samtal. Och propaganda är vänsterns paradgren!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!