När polisen inte kan göra sitt jobb – tar folk lagen i egna händer

När polisen inte kan göra sitt jobb – tar folk lagen i egna händer

I Bengtsfors i Dalsland tog tålamodet slut hos tre medborgare. De tog lagen i egna händer och straffade en notorisk brottsling som obehindrat kunde härja fritt och gå runt på sta’n utan att straffas av svensk lag.

Annons

Polisen i Bengtsfors konstaterar att man hade kunnat ”rensa” kommunen från brottslingar bara lagen hade fungerat. Men det gör den inte och detta faller tillbaka på svenska lagstiftare.

Svensk lag fungerar inte och brottslingar kan röra sig fritt i vårt samhälle. Då ruttnar folk till slut. Annars hederliga människor tar tag i det som polis och lagstiftare har betalt för att göra.

På denna ledarsida anser vi självfallet att lagen skall följas. Men vi har också förståelse för den frustration alla vi Sveriges medborgare känner när vi inte får valuta för våra skattepengar.

Det är oerhört allvarligt när respekten för lagen upphör. Men det är en konsekvens av den släpphänthet och det daltande med kriminella vi ser  i Sverige. Det lär dessvärre inte vara sista gången vi ser hur uppgivna medborgare själva tar itu med brottslingarna.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!