”Det brinner i Sverige – både bildligt och bokstavligt!”

”Det brinner i Sverige – både bildligt och bokstavligt!”

Hur står det till i mellanmjölkens Sverige? Hur är det med landet i norr där lagom är norm, där jantelagen råder? Landet där man minsann borde skämmas lite för att vara svensk och privilegierad, vara ofantligt tacksam. Dela med sig – mer av allt till alla.

Annons

Jag har en dröm. En dröm där de som gör rätt belönas. En dröm där de som gör fel beivras. En dröm där de som behöver hjälp får det. Jag fortsätter drömma.

Vad menar du? Fuskas det i föreningar och skattemedel försvinner, gud vet till vem och vart? Kontroll? Nej, nu tycker jag att du är integritetskränkande. Vi litar faktiskt på människor här i Sverige.

Ja, förutom dem som gör rätt för sig förstås. Nåde dig om du är en dag sen till CSN då får du hutlös påminnelseavgift. Eller om din arbetsgivare missat några kronor per månad – då ska du ut fortare än kvickt!

För det är skillnad på folk och folk. Du som är anställd ska minsann betala, även för horribelt orimliga politiska regler som politikerna själva uppenbarligen vägrar att åtgärda.

Försök göra rätt – och du åker dit. Gör uppenbart fel – och du får straffrabatt. Men Sverige vet minsann bäst, så bliv vid din läst.

Inga pengar kvar? Inga bekymmer, vi höjer bara skatten. Inga pengar kvar efter att ha lovat allt till alla? Lätt som en plätt, vi inför skatt på påsar eller bestämmer att biogasbilar inte längre klassas som miljöbil (fast vi lovade det så folk skulle köpa dem!).

Det finns alltid sätt att få in pengar från die Dummen Schweden.

Annons

Eftersom vi i landet lagom vet bäst så vet vi också att råda bot på alla problem. Det är därför vi svenskar är bäst och därför kan ta oss rätten att hjälpa resten av världen, vare sig de vill det eller ej.

För endast Sverige svenska politiker har och de vet minsann råd på alla bekymmer. Det visar både PISA, Transportgate och hanteringen av de senaste årens skogsbränder. För brinner det gör det i Sverige idag, både bildligt och bokstavligt.

Josefine Allenberg

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!