Visst låter det bra med ”miljonärsskatt” – och orsaken är massmigrationen!

Visst låter det bra med ”miljonärsskatt” – och orsaken är massmigrationen!

Regeringen vill nu att Sverige skall införa en så kallad miljonärsskatt, berättar finansminister Magdalena Andersson. Men vilken grupp som betecknas som ”miljonärer” ville hon inte gå in på. I själva verket kommer mängder av småsparare som sparat och gnetat också att beskattas. Och orsaken till skatten tiger regeringen om.

Annons

Fastighetsskatten väntar man med. Den verkar inte vara aktuell för stunden, även om vi skall minnas att vi faktiskt redan har en skatteavgift, även om den är lägre än den tidigare skatten vi hade och även lägre än den föreslagna skatten från i våras.

Men fastighetsskatten slår i än högre grad mot vanligt folk och regeringen vill förstås plocka pengarna där de känns mer lättåtkomliga – samtidigt som man motar Vänsterpartiet i grind och bedriver litet ”klasskamp”.

Man skyller skatten på den åldrande befolkningen. Sveriges befolkning åldras. Massmigrationen de senaste tio åren har faktiskt även spätt på den. Dels har vi fått in mängder med människor i arbetsför ålder som inte arbetar. De kostar. Men ovanpå detta kommer även äldre anhöriga – som aldrig har arbetat i Sverige men lyfter garantipension och bidrag från dag ett.

Om Regeringen går vidare med sina planer, kommer duktiga företagare att fly landet med sitt kapital. Vi hade samma problem på 1970-talet. Då lärde man sig något och förbättrade villkoren för dem som ägde kapital. Nu riskerar vi att se samma misstag upprepas.

För närvarande finns det ingen majoritet i riksdagen för denna skatt, men även om Centern säger sig vara emot den, kommer Annie Lööf, hur mycket hon än krumbuktar sig, att tvingas gå med på den. Hon har målat in sig i ett politiskt hörn med vänsterblocket och kommer att tvingas göra upp med detta, om hon inte vill stå helt ensam med sitt lilla parti.

Vi vet ju för övrigt hur det brukar bli när Annie Lööf säger ”nej”… Så det ligger i farans riktning att regeringen får igenom en ”miljonärsskatt” med Centerns goda minne. Men orsaken till att det behövs pengar förtiger man alltså gärna. Orsaken stavas ”massmigration”. Den har kostat. Och ovanpå den kom Corona.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!