Norge: Nej tack till Greta i Stortinget!

Norge: Nej tack till Greta i Stortinget!

Norska Miljöpartiet De Grönne vill bjuda in tonårsaktivisten Greta Thunberg till att tala i Stortinget i augisti. Men Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Höyre och Senterpartiet har sagt ”nej” till jippot. Därmed är en majoritet emot. Det skriver ABCNyheter.

Annons

Stortinget är mycket restriktivt med att låta utomstående tala där. Höyres gruppledare i Stortinget säger, att det handlar om en talarstol som är till för folkets valda representanter. Greta Thunberg är varken norsk eller folkvald, konstaterar han.

Thunberg och hennes aktiviströrelse hamnade nyligen i spalterna då man lämnade miljödebatten och gick till angrepp mot Israel och tog ställning för palestinierna i konflikten i Mellanöstern. Thunberg och hennes rörelse fick då intern kritik från den tyska delen och anklagades för antisemitism.

NB Nyhetsbyrån skrev om detta.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!