Sverige har mycket att lära av Danmark!

Sverige har mycket att lära av Danmark!

I torsdags röstade danska Folketinget igenom ett förslag som säger att alla asylanter skall söka asyl utomlands. Man vill inte ha dem till Danmark och förhandlar just nu med länder i Afrika för att dessa skall inrätta asylcentra som Danmark står för.

Annons

Danmark har knäckt koden. Vi får anta att flera länder kommer att följa efter danskarnas exempel, eftersom asylanter innebär ett problem, samtidigt som man vill följa de konventioner som garanterar asylrätten. Men asylrätten äventyras inte på det sätt danskarna nu agerar.

Jag talar med Emmie Mikaelsson på Riks om detta. Sverige har mycket att lära av Danmark vad det gäller hanteringen av asylanter och andra migranter. Framför allt: Prova nya metoder! Allt behöver inte utredas i tre år…

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!