Malmö är tekniskt sett bankrutt – men satsar 30 miljoner på ”World Pride”

Malmö är tekniskt sett bankrutt – men satsar 30 miljoner på ”World Pride”

Malmö är en av de kommuner i Sverige som har sämst ekonomi. Kommunen får runt sex miljarder årligen i kommunalt utjämningsstöd av andra kommuner för att överleva. Ändå väljer man att lägga 30 miljoner av andra skattebetalares pengar på jippot ”World Pride”.

Annons

Den numera mycket omtalade rosa enhörningen är en del av jippot – den kostade en miljon. Den fick bland andra Lidingös moderate kommunalråd att gå i taket för ett par veckor sedan. En stor del av Lidingös budget går i stöd till misskötta kommuner som Malmö.

Magnus Hansson (SD) är oppositionspolitiker i Malmö och menar att pengarna bör gå till vård, skola och omsorg istället för kostsamma jippon. SD var också de enda som motsatte sig Malmös kostsamma värdskap i festivalen.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!