Men lås in dem ordentligt!

Men lås in dem ordentligt!

Nu berättas stolt om hur svensk polis som en del i ett internationellt tillslag har haffat mängder av brottslingar och förhindrat grov brottslighet. Bra! Men vad händer nu? Blir de inlåsta?

Annons

Det låter jättebra: Svensk polis gör tillslag och haffar brottslingar. Mord förhindras. Ansvarig minister Damberg får – rätt oförtjänt – känna sig litet duktig. En positiv nyhet för en gångs skull i ett Sverige som svämmar över av kriminalitet.

Svensk polis i samarbete med kolleger runt om i världen kan säkert spåra och haffa kriminella. Tekniskt sett har polisen alla resurser i världen att hävda sig mot det så kallade buset. Men vad händer nu?

Det är inte polisen som är problemet, även om man kan tycka att de prioriterar fel när det haffar pensionärer på en stillsam demonstration på Nationaldagen och låter islamisterna vara ifred när de fyller gatorna med judehat.

Nej, problemet är lagen. Vi blir inte förvånade om lejonparten av rötäggen är ute på gatorna igen efter några timmar. Och om någon eller några verkligen fälls, är det sannolikt lössläppta igen efter några månader eller något år.

Det är lagen som måste ändras!

Lås in grova brottslingarna för tid och evighet!

Sluta svamla om rehabilitering – straffa!

Annons

Släpp inte ut mördare efter några år – skydda samhället!

Innan riksdagen har stiftat ordentliga lagar som skyddar medborgarna, vågar vi inte vara ett dugg imponerade ens av det mest effektiva polisarbete. Det är nämligen förgäves.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!