Det var något komiskt över Annies och Stefans presskonferens

Det var något komiskt över Annies och Stefans presskonferens

Det fanns många ofrivilliga komiska höjdpunkter på Stefan Löfvens och Annie Lööfs presskonferens. Bland annat angav Annie Lööf ”klimatet” och ”jobben” som svar på frågan om varför hon anser att det är så viktigt att Stefan Löfven får sitta kvar…

Annons

Klimatet?

Där har ju Sverige under Stefan Löfvens ledning utvecklats till ett skämt i internationella sammanhang, Vi får sitta vid barnbordet och prata med Andorra och Mikronesien. Allt medan miljöministern Per Bolund fabulerar om Sveriges roll i klimathänseende.

Ändå verkar Annie Lööf se Stefan Löfven som någon slags oersättlig global Klimat-Messias som ska rädda jorden från undergång.

Jobben?

Löfven lovade ju att han skulle se till att Sverige hade EU:s lägsta arbetslöshet 2020. I stället har vi en av EU:s högsta arbetslöshetssiffror fortfarande 2021. Det lär inte finnas någon ljusning än på många, många år…

Men vi uppmanas samtidigt glädja oss över att arbetskraftsutbudet ökar (d v s arbetsförmedlingarna är fulla med människor utan den kompetens som efterfrågas på arbetsmarknaden).

Jo, visst… Det är väldigt viktigt att Stefan Löfven inte störs i sitt framgångsrika arbete med att rädda klimatet och fixa jobb!

Annons

You.Could.Not.Make.It.Up!

Rick Svartmyr

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!