Liberalerna är livrädda – de vill inte att Löfven faller

Liberalerna är livrädda – de vill inte att Löfven faller

Det är klart att Liberalerna är livrädda. Blir det misstroende mot Stefan Löfven på måndag hamnar vi möjligen i ett extraval. Och då lär Liberalerna åka ut ur riksdagen. Möjligen tillsammans med Miljöpartiet.

Annons

Liberalerna har sagt att man inte kommer att rösta bort Stefan Löfven. Som förklaring säger man, att Januariöverenskommelsen skall gälla. Samma JÖK som alltså har minimerat partiet till ett intet.

Blir det beslut om extraval i höst, har L ett år mindre på sig att återhämta opinionen. Då lär de ryka. Det är det som styr deras inställning. Paradoxalt, kan man tycka, eftersom de redan har sagt att de åter vill in i ett borgerligt samarbete.

Men Liberalerna har också gjort sig kända för att vara dumdristigt principfasta, så att det kan bli rent självmotsägande och självdestruktivt. I detta fall handlar det nog snarast om självbevarelsedrift.

Det lär bli svårt att ta sig in i riksdagen igen 2022, om de åker ut nu. Många, som annars kanske hade röstat L, kommer då att dra öronen åt sig och lägga sin röst på ett annat parti. Man har ju facit i hand…

Blir det extraval, får vi en ”skarp” opinionsmätning. Det vore bra att se hur partierna ligger. Och oppositionen bör faktiskt ta chansen att rösta bort regeringen Löfven. Det skulle den vinna på.

Och då får vi också se hur Kristersson lyckas ta rodret och styra Sverige med hjälp av Sverigedemokraterna. Det blir intressant.

Christopher Jarnvall

Annons
Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!