Vänsterpartiet kommer att visa rött kort till Löfven – säger de just nu…

Vänsterpartiet kommer att visa rött kort till Löfven – säger de just nu…

Just nu håller Nooshi Dadgostar, Vänsterpartiets ledare, presskonferens kring måndagens misstroendevotum. Det finns öppningar för att V skall rösta gult till regeringen – och därmed borde misstroendet falla – och hon öppnar för att det ännu finns möjlighet om regeringen och stödpartierna backar i sin prestige kring en av de 73 punkter JÖK:en innehåller: Marknadshyror. 

Annons

Dadgostar menar att Centerns Annie Lööf har målat in sig i ett hörn och vägrar att förhandla. Hennes prat om att V banar väg för en ickesocialistisk regering med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, tar Dadgostar lättare på. Hon lägger skulden på Annie Lööf, som inte vill tala med Vänsterpartiet.

Vänsterpartiet vill helst se en ny Löfven-regering – men utan marknadshyror. Hon menar, att den nuvarande regeringen – framför allt Morgan Johansson – har vägrat att tala med henne. Det finns ingen kompromissvilja och Nooshi Dadgostar tycker att man kan backa på en punkt – om man ändå har fått 72…

Än så länge ser det alltså ut som att V kommer att vara med på det misstroendevotum SD, M och KD vill genomföra imorgon måndag, klockan 1000.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!