Åkesson: Vi är beredda på andra alternativ än Löfven

Åkesson: Vi är beredda på andra alternativ än Löfven

På tisdagen talade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson med talmannen Andreas Norlén. Åkesson tyckte att samtalet var bra och konstruktivt. Han menar att det är bra att det nya politiska landskapet prövas – gärna genom ett extraval. SD är berett att medverka till att det blir en ny regering och maktskifte i Sverige.

Annons

Viktigt dock att de partier som skulle kunna utgöra en ny regering får tala ihop sig inför en omröstning i riksdagen. Åkesson konstaterar att SD håller på att utveckla goda samverkansmöjligheter med framför allt Moderaterna och Kristdemokraterna. Men även Liberalerna behövs i nuläget i en regeringskonstellation.

Jimmie Åkesson är kritisk till Stefan Löfvens taktiserande. Dessutom visar den senaste Novus-mätningen – där SD går kraftigt framåt – att väljarna uppskattar när oppositionen är offensiv och tar tag i problemen. Ett extraval hade varit ett mycket bra sätt att testa den nya parlamentariska situationen. Jag samtalar med Jimmie Åkesson (SD) och Isbelle Eriksson (Riks).

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!