Migrationsverket stoppar alla utvisningar till Afghanistan

Migrationsverket stoppar alla utvisningar till Afghanistan

Igår skrev NB Nyhetsbyrån om att Afghanistans regering har meddelat, att man inte kommer att ta emot sina egna utvisade medborgare från EU-länder. Sverige stoppar alltså alla utvisningar av afghaner – 7.000 berörs, enligt uppgift.

Enligt SVT gäller Migrationsverkets beslut med omedelbar verkan och tills vidare. Det berör afghanska medborgare, som tidigare har fått meddelande om att de skall återvända till hemlandet. De cirka 7.000 det gäller kan alltså stanna i Sverige.

Den nya policien motiveras med att säkerhetsläget skall ha försämrats i Afghanistan. Talibanerna sägs vara på frammarsch och landet vill därför inte ha tillbaka sina migrerade medborgare, trots att de saknar skäl att uppehålla sig i EU-länder.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!