Sveriges Radio ångrar inte priset till dömde Yasin – trots domen

Sveriges Radio ångrar inte priset till dömde Yasin – trots domen

Gangsterrapparen Yasin dömdes häromdagen till fängelse för sin medverkan i det så kallade Vårbynätverkets grovt kriminella verksamhet. NB Nyhetsbyrån skrev om detta. I våras fick den då häktade gangsterrapparen ett pris av Sveriges Radio, trots brottsmisstanken.

Yasin utsågs till årets artist på P3 Guldgalan, något som då upprörde många. Att han nu döms till fängelse för sin inblandning i en kidnappning påverkar dock inte beslutet. Det meddelar Sveriges Radio till DN.

”På frågan om han skall bojkottas eller om priserna skall dras tillbaka, så är svaret ”nej”. Det säger Anna-Karin Larsson, musikchef på Sveriges Radio. Man meddelar att man kommer att fortsätta att spela den dömde gangsterrapparens musik precis som tidigare.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!