”Islam är destruktiv och förhindrar utvecklingen i Mellanöstern”

”Islam är destruktiv och förhindrar utvecklingen i Mellanöstern”

Eddie Råbock – f d Mohamed Omar – är en mångfacetterad kulturpersonlighet, skribent, poet, opinionsbildare, filmrecensent – och före detta islamist. Han är också kännare av svensk konst, kultur och vetenskapshistoria och en beundrare av såväl konstnären Aguéli och poeten Tranströmer som botanikern Linné.

Annons

Råbock – som är moderns familjenamn – var islamist under flera år, men har sedan 2015 lämnat religionen och är idag en kritiker av islam och mycket av vad denna religion står för. Han ställer sig bl a frågan: Varför är det inte lika självklart att accepteras som troende kristen, när man accepteras som troende muslim rakt av?!

Eddie Råbock skriver ofta kritiskt om bl a ”woke”-fenomenet. Han menar att det blir fel när man ensidigt kritiserar den västerländska kolonialismen. Där fanns också en strävan att hjälpa underutvecklade områden med utbildning och infrastruktur. Till skillnad mot den arabiska kolonialismen, som handlade om ren erövring.

Christopher Jarnvall

 

Lyssna till samtalet:

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!