Ni bär ytterst skulden till de skjutna barnen!

Ni bär ytterst skulden till de skjutna barnen!

Nu blev det fart på sittfläsket i regeringen och hos dess handgångne. Centern kastade fram en plan för hur man skall få ned kriminaliteten, ministrarna twittrar om hur chockade de är och miljöpartiet klargör förnumstigt att ”våldet, vapnen och gängen har ingen plats i vårt samhälle.” Och annat floskelbetonat dravel till ingen nytta.

Annons

Man tar sig för pannan.

Det har tjatats i åratal, ja i decennier, om att brottslingar skall låsas in. Länge. Frustrerade poliser och många andra har försökt få politikerna att begripa sambandet mellan brott och lösdrivande kriminella. Ändå har inget hänt. Nu sköts två små barn (igen) och då skall de som är närmast skyldiga till detta kaos snabbt överbjuda varandra i fiktiva åtgärder.

Om ett par veckor är allt glömt. Inget kommer att hända. Annat än att Morgan Johansson – den ytterst ansvariga för lagen i vårt land – idag snabbt kommer på att ersättningen till brottsoffren måste höjas…

Man tar sig för pannan igen!

Inget resultat på sju år. Vänsterpolitikerna bromsar allt vad strängare lagstiftning heter. Med den följd att grovt kriminella kan fortsätta att skjuta varandra – och barn och andra oskyldiga hamnar i skottlinjen.

Ett axplock från kommentarerna hos ansvariga politiker:

Märta Stenevi, språkrör MP och jämställdhets- och bostadsminister: ”Jag är bestört och förbannad över skottlossningen i Flemingsberg där två barn skadats…” OK, då har vi noterat att hon har gjort sitt uttalande pliktskyldigast.

Annons

Kommunisten Henrik Bäckström twittrar: ”Att två barn blir skottskadade skall få dig att känna ett brinnande behov av att stärka skolan, socialtjänsten, BUP, bekämpa ojämlikhet och andra förebyggande åtgärder…” OK… Litet oklart orsakssamband, men det är sällan kommunister är så tydliga.

Inrikesminister Mikael Damberg (S) säger sig ha fått nog: ”Jag har blivit allt mer bestämd. Det här är inte något vi ska vänja oss vid i Sverige. Vi ska trycka tillbaka gängvåldet.” Oj! Bäva månde buset…

Vänsterliberala DN:s ledarskribent Amanda Sokolnicki nöjer sig med: ”Nej. Bara nej.”

Statsminister Stefan Löfven konstaterar, att han är ”förtvivlad och förbannad.” Jaha. Så var det med detta. Den högste ansvarige för svensk politik under sju år har uttalat sig.

Och har på NB Nyhetsbyrån konstaterar vi, att samtliga ovanstående plus en drös andra filurer har en stor skuld i att grovt kriminella går lösa på våra gator och kan skjuta på barn som leker och andra oskyldiga.

Det kommer inte att hände ett smack, var så säkra! Inte förrän vi sparkar ut den här odugliga regeringen ur kanslihuset för gott! Vi kommer – högst sannolikt och ytterst beklagligt – att se mer av detta elände.

Men nu har alla de ytterst ansvariga vänstermupparna i alla fall fått meddela omvärlden hur ”bestörta” de är och hur ”oacceptabelt” det är med folk som skjuter barn. Så nu kan de lugnt sova vidare i hängmattan.

Det är så att man kreverar!

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!