Ghazale och Johansson bör få sparken – båda två!

Ghazale och Johansson bör få sparken – båda två!

En polisman i Borås med bakgrund i Libanon berättar i ”Sommar i  P1” om sin förment hemska uppväxt i det Sverige som tog emot honom och hans familj och gav dem en fristad från krigets Mellanöstern. Många stördes av hans anklagande ton och snart började man gräva fram ett och annat om hans bakgrund. 

Annons

Nadim Ghazale var förstås mumma för skattefinansierad media. Född i utlandet och polis. Men bara för att man är född i utlandet får man naturligtvis inte gräddfil in i skattemedia. Inte för att man är polis heller. Tror ni att Hanif Bali från Iran eller polismannen Peter Springare hade fått sommarprata?

Men just denne Nadim Ghazale fick prata på och berätta om allt elände han hade utsatts för i Sverige. Detta retade förstås upp en hel del människor. Gästfriheten har faktiskt sina gränser och Ghazale och hans familj har trots allt sannolikt fått en bättre tillvaro i vårt land än de hade haft hemma i Libanon.

Så en och annan började rota i polismannen Nadim Ghazales förflutna. Då poppade det upp gamla fula åsikter från förr. Åsikter, som borde ha stoppat honom från att bli polis i vilken annan EU-demokrati som helst. Men inte i Sverige.

”Kan vi inte ge SD och rassepacket ett landskap, typ Skåne, så de kan stänga in sig och låta oss andra normala leva i fred.” Det kunde vi läsa att Nadim Ghazale hade skrivit på twitter. samtidigt som han hyllades av skattefinansierad media och utsägs till ”årets Boråsambassadör”.

Sedan hade han också jämfört Israel med mänsklig cancer…

Detta var förstås pinsamt för Nadim Ghazale, som inte bara hade retat upp lyssnarna i ”Sommar i P1” utan även tyckte att en femtedel av Sveriges väljarkår borde isoleras i Skåne. Det är inte helt lämpligt med sådana uttalanden. I alla fall inte om man är polis och skall försöka visa upp ett ansikte alla kan respektera.

Med ”rektor Hamids” snöpliga sorti i minnet gick Ghazale ut och skrev – åter – på twitter: ”Hörrni. Taskig timing att hamna mitt i stormen när man försöker vara ledig men sånt råder man inte över. Ni har grävt djupt i arkiven för att sänka mig och hittat ett par gamla, vissa riktigt gamla, väldigt olämpligt formulerade tweets från min sida som jag såklart skäms för.”

Annons

Ja, OK. Alla kan skriva dumheter och då får man be om ursäkt. Och skriver man riktiga dumheter som Ghazale får man be ordentligt om ursäkt. I alla fall om man är offentlig tjänsteman och skall åtnjuta allmänhetens förtroende. Och man bör se sig om efter annat jobb än polis.

Men justitieminister Morgan Johansson var förstås snabbt ute och försvarade Nadim Ghazale: ”Nadim! Det är såhär hatarna gör när de försöker komma åt starka företrädare vars åsikter de inte gillar. Det är bara att bortse ifrån. Ta din välförtjänta ledighet med familjen, det är du verkligen värd!” Tyckte Johansson.

”Hatarna”? Det fanns en som hade skrivit hatiska kommentarer i sammanhanget och det var Nadim Ghazale. Han skrev sedan och bad om ursäkt på twitter och gjorde sig därefter osynlig. Men dessförinnan hann Morgan Johansson förringa Ghazales hatfyllda tweet. Frågan är när han skall be om ursäkt.

Det kommer han förstås inte att göra. Men skall vi gissa är inte sista ordet sagt vad det gäller den här frågan. Och vad som än mer kommer upp kring polisen Nadim Ghazale, som ändå – inträngd i ett hörn – bad om ursäkt, konstaterar vi att Morgan Johansson tog hans hatfyllda twittrande i försvar.

Om Ghazale skall få sparken från polisen, bör Johansson kickas ordentligt både från sin stol som justitieminister och från regeringen. Skuggan faller egentligen tyngre på honom. Man hade kunnat förvänta sig mer av Sveriges justitieminister, även om Morgan Johanssons klavertramp börjar bli rätt många.

Christopher Jarnvall

Gillar du det vi gör? Stötta oss på Swish: 123 384 82 49 eller på Patreon.

Become a Patron!